Tomasz Kodrzycki

Advocaat
Tomasz Kodrzycki voert een veelzijdige advies- en procespraktijk, met een nadruk op het financieel-economische strafrecht, compliance en internationale handelssancties. Hij staat ondernemingen en hun bestuurders bij in het kader van (mogelijke) strafrechtelijke verdenkingen of bestuursrechtelijke handhaving.

Tomasz heeft veel ervaring in de rechtszaal, niet zelden in high-profile en mediagevoelige (straf)zaken. Daarnaast staat Tomasz met regelmaat cliënten bij in klachtprocedures bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM). 

Tomasz begon zijn carrière in 2008 als zaaksbehandelend jurist bij de griffie van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg. Hij beoordeelde hij klachten en schreef concept-vonnissen. In de vier jaar die hij daar werkte, heeft Tomasz een schat aan ervaring opgedaan in de internationale mensenrechtenbescherming. Zijn aandacht gaat in het bijzonder uit naar Business and human rights

Sinds 2011 is Tomasz advocaat. Na voltooiing van zijn opleiding bij Prakken d’Oliveira Human Rights Lawyers, een vooraanstaand proceskantoor op het gebied van strafrecht en mensenrechten, stapte Tomasz over naar het Amerikaanse kantoor Jones Day. 

Tomasz is lid van de European Criminal Bar Association en diens Human Rights Committee. Daarnaast is hij lid van de Legal Experts Advisory Panel van de Engelse NGO Fair Trials. 

Tomasz spreekt Pools en Nederlands als moedertalen. Hij staat regelmatig Poolse cliënten bij in binnen- en buitenland of is betrokken bij zaken met een Poolse connectie. Tomasz spreekt ook vloeiend Engels en Frans.

Tomasz publiceert en doceert regelmatig op het gebied van compliance en mensenrechten.

Sinds oktober 2017 is Tomasz als advocaat verbonden aan JahaeRaymakers.

Ons team