Mitchell Paardekooper

Advocaat
Mitchell is een procesadvocaat en gespecialiseerd in het verlenen van bijstand in fraudeonderzoeken.

Hij heeft met name ervaring in het optreden voor cliënten in complexe strafzaken waarbij het Functioneel Parket en bijzondere opsporingsdiensten zoals de FIOD betrokken zijn. Mitchell staat graag particulieren en ondernemingen bij binnen een breed scala aan sectoren, waarbij de nadruk ligt op dienstverleners in transport en logistiek, automotive, onroerend goed en financiën.

Mitchell procedeert voor cliënten regelmatig in zaken over belastingfraude (zoals btw-carrousel- en toeslagfraude), beleggingsfraude, witwassen, valsheid in geschrift, oplichting, verduistering, milieucriminaliteit en faillissementsfraude. Hij heeft onder meer opgetreden in grote strafrechtelijke en interne onderzoeken naar transport-, vastgoed- en bouwbedrijven. Daarnaast is hij betrokken geweest bij verschillende buitengerechtelijke afdoeningen.

In 2009-10 studeerde Mitchell straf- en civielrechtelijk af aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Van 2010 tot en met 2013 werkte hij als advocaat bij Van Bavel Advocaten. In die tijd is hij onder meer betrokken geweest bij strafzaken uit project Nokvorst (de projectmatige aanpak van vastgoedondernemingen door het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst). Mitchell heeft daarna ervaring opgedaan in de commune procespraktijk.

Vanaf 2016 is Mitchell verbonden aan JahaeRaymakers. Daarmee is hij weer alleen actief op terrein van zijn voorkeur, het financieel-economisch strafrecht.

Mitchell publiceert regelmatig artikelen, columns en beschouwingen. Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief en volg JahaeRaymakers via LinkedIn.

Ons team