Matthijs van Dijk

Juridisch medewerker
Matthijs staat cliënten bij in (inter)nationale fraudeonderzoeken en heeft bijzondere kennis over fiscale fraude en faillissementsfraude, witwassen en niet-naleving van Wwft-verplichtingen.

Matthijs heeft in 2019 de master Internationaal en Europees Belastingrecht en in 2021 de master Strafrecht afgerond, beiden aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn afstudeerscripties zagen op respectievelijk de openbaarmaking van de boetebeschikking en de proportionaliteit van de digitale infiltratie.

Na zijn studie is Matthijs, na een korte stage bij een Big4-kantoor, twee jaar als parketsecretaris werkzaam geweest bij het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie. Hier hield hij zich bezig met grote, complexe, (inter)nationale fraudeonderzoeken naar onder meer fiscale- en faillissementsfraude, witwassen en niet-naleving van Wwft-verplichtingen. Dankzij deze ervaring heeft Matthijs kennis van de werk- en denkwijze van het Openbaar Ministerie, de FIOD en andere (bijzondere) opsporingsdiensten in grote strafzaken, waardoor hij cliënten praktisch en strategisch kan adviseren en bijstaan.

Matthijs maakt sinds februari 2024 deel uit van het team van JahaeRaymakers.

Carrière

Nieuws & Publicaties

Ons team