Dian Brouwer

Advocaat, Partner
Dian Brouwer staat bedrijven, instellingen en personen bij die als getuige, verdachte of slachtoffer zijn betrokken in handhavingsonderzoeken.

Zijn ervaring strekt zich uit van (internationale) fraude- en corruptiezaken, gezondheids- en veiligheidsonderzoeken tot handel met voorkennis. Hij ondersteunt bedrijven en instellingen bij het uitvoeren van interne onderzoeken naar fraude of corruptie en adviseert over corruptie-gerelateerde compliance vraagstukken.

Dian is bijzonder hoogleraar Strafverdediging aan de Universiteit Maastricht en wordt in binnen- en buitenland erkend als een vooraanstaand specialist in Nederland op het gebied van het witteboorden- en ondernemingsstrafrecht.

Dian studeerde in 1993 af aan de Rijksuniversiteit Groningen in de richtingen Strafrecht en Ondernemingsrecht. Daarna werkte hij als docent en onderzoeker aan dezelfde universiteit. Na afronding van zijn promotie in 1999 trad hij in dienst bij Sjöcrona - van Stigt in Den Haag. In 2006 trad hij in dienst bij CMS in Utrecht, waar hij leiding gaf aan het corporate criminal defence team. In 2016 begon hij bij Solitt en in 2019 trad hij als partner toe tot JahaeRaymakers.

The Legal 500 noemt JahaeRaymakers ‘Top Tier 1’ op het gebied van Fraud and white-collar crime en vermeldt Dian Brouwer als ‘Leading Individual’.

Dian is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA) en van de European Criminal Bar Association (ECBA). Hij was lid van de Adviescommissie modernisering Wetboek van Strafvordering van het Ministerie van Justitie. Van 2010 tot 2015 was hij een van de oprichters en de eerste voorzitter van de Vereniging van Cassatie Advocaten in Strafzaken (VCAS) en thans is hij nog steeds lid van de Adviescommissie van de VCAS.

Ons team