Dian Brouwer

Advocaat, partner
Dian Brouwer staat bedrijven, instellingen en personen bij die als getuige, verdachte of slachtoffer zijn betrokken in handhavingsonderzoeken.

Hij verleent bijstand in onder meer (fiscale) fraude onderzoeken, in (internationale) corruptiezaken, in onderzoeken naar aanleiding van (dodelijke) arbeidsongevallen en in zaken met betrekking tot koersmanipulatie en handel met voorwetenschap.

Daarnaast ondersteunt Dian ondernemingen bij het verrichten van interne (corruptie of fraude) onderzoeken en adviseert hij hoe strafrechtelijke problemen te vermijden, meer in het bijzonder op het gebied van anti-corruptie compliance.

Dian is Bijzonder hoogleraar ‘Verdediging in Strafzaken’ aan de Universiteit Maastricht en wordt in binnen- en buitenland gezien als specialist op het gebied van het financieel-economische en ondernemingsstrafrecht.

Dian is in 1993 in Groningen afgestudeerd in de richtingen Strafrecht en Ondernemingsrecht. Daarna is hij als docent en onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen verbonden geweest. Na de afronding van zijn proefschrift (“Dwangmiddelen in bijzondere wetten”) is hij in 1999 als advocaat in dienst getreden bij Sjöcrona • van Stigt in Den Haag. Tussen 2006 en 2016 was hij hoofd van de sectie Corporate Criminal Defence van CMS en in 2016 richtte hij zijn eigen niche-kantoor Solitt Advocaten op. Sinds 2019 is Dian partner bij JahaeRaymakers.

Dian is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA), en de Europese Vereniging van Strafrechtadvocaten (ECBA). Buiten de kring van de advocatuur is hij lid van de Adviescommissie Modernisering Wetboek van Strafvordering van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. In de periode 2010-2015 was hij medeoprichter en voorzitter van de Vereniging van Cassatieadvocaten in Strafzaken (VCAS) waaraan hij hedentendage nog verbonden is als lid van de Commissie van Advies. Dian geeft met regelmaat cursussen en lezingen in binnen- en buitenland.

Dian publiceert regelmatig artikelen, columns en beschouwingen. Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief en volg JahaeRaymakers via LinkedIn.

Ons team