Dian Brouwer

Advocaat, Partner
Dian Brouwer staat bedrijven, instellingen en personen bij die als getuige, verdachte of slachtoffer zijn betrokken in handhavingsonderzoeken.

Zijn ervaring strekt zich uit van fraudezaken op hoog niveau, nationale en internationale corruptiezaken, gezondheids- en veiligheidsonderzoeken tot handel met voorkennis. Hij staat bedrijven en instellingen bij in het uitvoeren van interne onderzoeken naar fraude of corruptie en adviseert over omkoping en corruptie compliance vraagstukken.

Dian is bijzonder hoogleraar Strafverdediging aan de Universiteit Maastricht en wordt in binnen- en buitenland erkend als een vooraanstaand specialist in Nederland op het gebied van de verdediging tegen witteboordencriminaliteit en bedrijfscriminaliteit.

Dian studeerde in 1993 af aan de Rijksuniversiteit Groningen in de richtingen Strafrecht en Ondernemingsrecht. Daarna werkte hij als docent en onderzoeker aan dezelfde universiteit. Na afronding van zijn promotie in 1999 trad hij in dienst bij Sjöcrona - van Stigt in Den Haag. In 2006 trad hij in dienst bij CMS in Utrecht, waar hij leiding gaf aan het corporate criminal defence team. In 2016 begon hij bij Solitt en in 2019 trad hij als partner toe tot JahaeRaymakers...

Dian is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA) en van de European Criminal Bar Association (ECBA). Hij is lid van de Adviescommissie modernisering Wetboek van Strafvordering van het Ministerie van Justitie. Van 2010 tot 2015 was hij een van de oprichters en de eerste voorzitter van de Vereniging van Hoge Raad Advocaten in Strafzaken (VCAS) en thans is hij nog steeds lid van de Adviescommissie van de VCAS. Dian geeft regelmatig lezingen en spreekt over strafrecht gerelateerde zaken, zowel in Nederland als in het buitenland.

Ons team